Wat zijn de groene energieleveranciers van Nederland?

De volgende energie aanbieders zijn gesorteerd op de score die Wise uitdeelt aan energieleveranciers. Bovenin ziet u de groene energieleveranciers.

Pure Energie
10
Windenergie en zonne-energie
Investeert 90% van de winst in nieuwe, groene energieprojecten; 10% aan een goed doel.
Vrijopnaam
10
Zonne-energie
100% Nederlandse zonnestroom met een "stralende" service.
Energie VanOns
10
100% groene lokale energie (wind & zon)
Coöperatieve energieleverancier om de duurzame ambities van lokale (burger-)initiatieven in het Noorden te ondersteunen en te versnellen.
om | nieuwe energie
10
Uitsluitend wind- en zonne-energie
Ontdek om | nieuwe energie, 100% groen uit je eigen buurt.
Powerpeers
10
100% Nederlandse stroom
100% Nederlandse stroom - kies je eigen bron.

Vergelijk deze energie aanbieders direct op prijs

Wilt u graag groene stroom ontvangen, maar weet u niet welke energiemaatschappij u moet kiezen? Er zijn in Nederland veel spelers actief op de energiemarkt. U kunt stroom kopen van maar liefst 30 stroomleveranciers of energie aanbieders. Maar wat zijn de groenste energieleveranciers van Nederland?

Van deze 30 leveranciers zijn er slechts 9 echte duurzame energiebedrijven. Dat wil zeggen dat ze in het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers uit 2020 een ruime voldoende hebben gehaald.

De energiemaatschappijen die een kleine voldoende of zelfs een onvoldoende haalde, leveren stroom uit zogenaamde ‘groene stroom’-certificaten, kolencentrales en kerncentrales. Pas hier dus mee op. U kunt worden misleid! De stroom die deze maatschappijen leveren, vervuilen ons milieu aanzienlijk.

Een ruime voldoende halen zou voor een echte duurzame energieleverancier niet moeilijk moeten zijn.

Resultaten onderzoek Duurzame Energieaanbieders

Wise leveranciers consumentenmarkt Rapportcijfers:  Energie VanOns 10,0
om I nieuwe energie 10,0
Powerpeers 10,0
Pure Energie
10,0
Vrijopnaam 10,0
Energy Zero 9,9
Greenchoice 9,9
HVC Energie 9,8
EasyEnergy 9,7
Vandebron 9,6
Eneco 9,0
Budget Energie 8,1
Vattenfall 7,4
DELTA 6,0
NLE 5,6
Oxxio 4,2
Woonenergie 4,0
Essent 4,0
Clean Energy 4,0
Innova Energie 4,0
Fenor 4,0
EnergieDirect 4,0
United Consumers 4,0
Qwint 2,8
Naked Energy 2,7

In dit onderzoek zijn alle stroomleveranciers die op de Nederlandse markt actief zijn, beoordeeld op een viertal onderdelen. Het onderzoek is erg diep ingegaan op een aantal aspecten, waardoor de échte groene energieleveranciers daadwerkelijk het beste scoren. Het onderzoek scheidt dus duidelijk het kaf van het koren. 

In het onderzoek is een cijfer gegeven aan de volgende onderdelen:

  1. Investeringen;
  2. Productie;
  3. Inkoop;
  4. Levering.

Het ene onderdeel weegt zwaarder mee in het eindcijfer dan het andere.

Wat hierin opvallend is, is dat specifiek stroom uit windenergie en zonne-energie zwaarder weegt dan stroom uit biomassa. Wat ook opvallend is, is dat de investeringen die het bedrijf doet, worden meegenomen in de rangschikking en de berekening van het cijfer.

De duurzame energieleveranciers of aanbieders met de hoogste scores investeren hun winst weer terug in duurzame energiebronnen. Dit zijn de groene energieleveranciers die de eerste plaats delen in de ranglijst van groenste energieleveranciers van Nederland: Pure Energie, Vrijopnaam, Energie VanOns, om | nieuwe energie en Powerpeers; met allen een 10 als cijfer voor hun groene prestaties. Fantastisch dus!

Wanneer u écht groene stroom wilt ontvangen en uw steentje wilt bijdragen aan een beter milieu, zou u een echte groene stroomleveranciers moeten kiezen. Dan weet u zeker dat het goed zit.

Daar krijgt u toch energie van!?

Lees verder over groene stroom van Vandebron, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Powerpeers, Eneco en Greenchoice.

Doe vandaag nog de Groene Stroomvergelijker om de prijzen van de verschillende energie aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken. En kijk hier als u zakelijke groene energie aanbieders zoekt.

Welke groene energieleverancier is het beste?

Het is hoe u het bekijkt. Een 9 of hoger is natuurlijk erg goed, en een 10 is meer dan uitmuntend. Kies daarom de groene energieaanbieders die zowel een heel hoog cijfer heeft gehaald én een lage energieprijs aan u kan bieden. Dan slaat u twee vliegen in één klap. Doe dus snel de Groene Stroomvergelijker.

Vergelijk écht groene aanbieders direct op prijs

Scroll naar boven