Greenchoice Groene Stroom – Ervaringen, Reviews & Tarieven

Greenchoice logo

Wil je overstappen naar Greenchoice groene stroom? Dat is een slimme keuze. Greenchoice behoort niet tot de meest duurzame energieleveranciers van Nederland, maar is zeker een sterke voorloper in groene stroom.

Greenchoice reviews: beoordeling op basis van hoe duurzaam hun stroom is

In het onafhankelijke Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers uit 2019 krijgt Greenchoice een 9,1. Dat is een hele goede score, maar daarmee zijn ze nog niet de meest duurzame energieleveranciers van Nederland.

Wat moet jij weten over Greenchoice groene energie om een goede keuze te kunnen maken?

Greenchoice ervaringen – plaats zelf een review

Wat vinden anderen van Greenchoice duurzame energie? Lees Greenchoice ervaringen:

Bij het plaatsen van een review ga je er akkoord mee dat we jouw gegevens verwerken & opslaan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review
Écht Groene Stroom
Average rating:  
 2 reviews
 by Jelle
Tijdje geleden

Het is een tijdje geleden dat ik hier heb gezeten, omdat ze vaak niet meer de goedkoopste groene stroomaanbieder zijn. Altijd wel goede ervaringen mee... Lees meer

 by Ari
worse

As a GreenChoise client, I bag you to stay away from this horrible energy company. If you want to be happy in your house with your energy company you ... Lees meer

Overstappen naar Greenchoice groene stroom

Overweeg je overstappen naar duurzame energie van Greenchoice? Dat is zeker een slimme keuze. Maar bekijk ook eens de tarieven van andere groene stroomleveranciers onderaan deze pagina. Dat zie je dat de tarieven voor groene stroom heel betaalbaar zijn.

Greenchoice wil Nederland samen groener maken. Dat is een hele mooie ambitie. Duurzame stroom is hier zeker een heel belangrijk onderdeel in een groener Nederland. Daar kun jij ook je steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld met Greenchoice groene stroom.

Waarom is Greenchoice zo duurzaam?

Je kunt je Greenchoice groene energie altijd herleiden tot de bron. Je ziet zelf waar jouw groene stroom vandaan komt. Dit noemt Greenchoice de garantie van oorsprong.

Aan de hand van de geleverde stroom in het afgelopen jaar laat Greenchoice je zien uit welke bronnen hun duurzame energie is gekomen. Je ziet de herkomst van de Greenchoice groene stroom in het etiket. Dit kan groene energie zijn uit zonne-energie, windenergie of biomassa. Lekker overzichtelijk dus.

Windmolen Nederland

Greenchoice groen gas

Greenchoice gas kan helaas niet groen zijn. Daarom compenseert Greenchoice het gasverbruik met het investeren in de aanleg van bossen over de hele wereld. Een hele mooie ambitie waar we helemaal achter staan. Maar als consument kun je natuurlijk beter je gasverbruik zo laag mogelijk houden, en daarmee zo duurzaam mogelijk.

Hoe groen is Greenchoice?

Greenchoice wordt steeds duurzamer. Hun score is gestegen van een 8,7 in 2018 naar een 9,1 in 2019. Toch zijn er nog 8 groene stroomleveranciers die nóg beter scoren dan Greenchoice, waaronder Pure Energie en Vandebron.

Greenchoice behaalt dus met overtuiging een rapportcijfer Goed, maar (nog) niet een Zeer Goed.

Greenchoice is best duurzaam, maar zou nog duurzamer zijn wanneer ze haar inkoopbeleid duurzamer maakt. Een grote aandeelhouder in Greenchoice is Eneco. Nu bestaat maar liefst 44% van de inkoop van Greenchoice uit een vage en niet-duurzame handelsmix. Dat is dus geen duurzame energie. Greenchoice kan beter zelf meer duurzame energie opwekken in Nederland of direct bij de (duurzame) bron inkopen!

Dit biedt dus mogelijkheden voor verbetering!

Greenchoice groene stroom

Greenchoice zakelijke groene stroom

Greenchoice is ook geen goede keuze voor zakelijke groene stroom. Bij Greenchoice zakelijke groene stroom is er een handelsmix van (groene) stroom van buiten Nederland. Daarom krijgt Greenchoice zakelijke groene stroom een lager cijfer, namelijk een 8,6. Dit is overigens nog steeds een prima score!

Greenchoice kan de zakelijke groene stroom verbeteren door meer groene stroom direct bij de bron in te kopen en een groener inkoopbeleid te hanteren.

Greenchoice groene stroom tarieven

Als je wilt overstappen naar Greenchoice groene stroom, is het slim om eerst de Greenchoice tarieven te vergelijken. Groene stroom hoeft namelijk niet duur te zijn.

Vul daarvoor deze vergelijking in en je ziet direct de Greenchoice groene stroom tarieven.

Dan maak je zeker de beste, maar ook meest duurzame keuze.

Vergelijk Greenchoice en andere aanbieders

Scroll naar boven