Eneco

Eneco Groene Stroom – Ervaringen, Reviews & Tarieven

Wil je overstappen naar Eneco groene stroom? Dat is geen slechte keuze, maar ook niet de beste keuze voor groene stroom.

Eneco krijgt in het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers van 2019 een 7,7. Een voldoende dus, maar dat kan veel beter. Of in andere woorden: 11 energieleveranciers halen een aanzienlijk beter rapportcijfer met hun groene stroom. In veel gevallen zelfs een 10!

En let op: met zakelijke groene stroom haalt Eneco slechts een 4,4. Dat is dus een vette onvoldoende!

Wat moet je weten over Eneco groene stroom? Je leest het hieronder, zodat je een goede keuze kunt maken voor écht groene stroom.

Eneco reviews – plaats een review over Eneco

Wat zeggen anderen over Eneco groene stroom?

Bij het plaatsen van een review ga je er akkoord mee dat we jouw gegevens verwerken & opslaan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review
Écht Groene Stroom
Average rating:  
 0 reviews

Overstappen naar Eneco groene stroom

Wil je overstappen naar Eneco groene stroom?

Realiseer je dan dat Eneco niet de beste groene stroomleverancier in Nederland is. Ze laten nog best wat steken vallen. Dat is jammer, maar Eneco heeft daarmee ook ruimte voor verbeteringen.

Er zijn goede intenties en groene investeringen in windenergie, maar er zijn ook niet-groene investeringen, zoals in gascentrales. En Eneco kan nog goede verbeteringen boeken met meer groene stroom uit windenergie in Nederland.

Eneco groene stroom krijgt daarom een typische voldoende. Ze doen het ok, maar niet super goed.

Waarom zou je als klant genoegen nemen met groene stroom met een voldoende, wanneer je ook groene stroom met een zeer goed kunt krijgen?

Hoe groen is Eneco?

Eneco wordt steeds groener! De eindscore van Eneco is daarom gestegen van 7,2 in 2018 naar 7,7 in 2019. Een positieve verbetering, maar andere groene stroomleveranciers zijn veel groener dan Eneco. Hoe kan dit?

Eneco investeert vooral in windenergie, en dit is een goede ontwikkeling. Maar de eindscore wordt gedrukt doordat Eneco ook veel investeert in gascentrales en blijft investeren in fossiele energiebronnen.

Om groener te zijn, zou Eneco aanzienlijk minder moeten investeren in gas-gerelateerde technieken en fossiele energiebronnen, om juist meer te kunnen investeren in 100% groene technieken, zoals windenergie en zonne-energie. Eneco zou ook een betere score kunnen behalen wanneer ze meer zonne-energie en windenergie uit Nederland opnemen in hun energielevering.

Eneco groene stroom

Eneco in buitenlandse handen

Ook goed om te weten: Eneco is de derde grootste stroomleverancier van Nederland, na Essent en Vattenfall (voorheen Nuon). Daarom verwachten we meer van Eneco op het gebied van groene stroom. De stroomleveranciers Oxxio en Woonenergie zijn onderdeel van Eneco. En Eneco heeft 30% van de aandelen in Greenchoice.

Er baart ons nog meer zorgen. Sinds november 2019 is Eneco in Japanse handen, namelijk in handen van de industrieel conglomeraat Mitsubishi en het Japanse energiebedrijf Chubu. Daarmee is wederom een grote Nederlandse energieleverancier in buitenlandse handen gekomen, waardoor we nog minder invloed hebben op een duurzame energietransitie in Nederland.

Misschien kun je daarom beter kiezen voor een Nederlandse groene stroomleverancier.

Eneco groene stroom tarieven

Hoeveel zou jij betalen voor Eneco groene stroom?

Vul hieronder de groene stroomvergelijker in en je ziet direct de Eneco groene stroom tarieven, in vergelijking met andere groene stroom tarieven.

Zo kun je de beste keuze maken.

Vergelijk Eneco en andere aanbieders

Scroll naar boven