Groene Stroom Vergelijken: Vergelijk echt groene stroom en gas

Alleen écht groene stroomproducten Beste prijs Vaak zelfs goedkoper dan grijze stroom

Er zijn weer aanbieders met energiecontracten beschikbaar!Met de Duurzame Energie Vergelijker kunt u groene stroomprijzen vergelijken en erachter komen hoeveel euro’s u kunt besparen, terwijl u tegelijkertijd uw steentje bijdraagt aan een beter milieu en een schonere lucht. Groene stroom vergelijken is heel gemakkelijk en u bestelt het hier gemakkelijk voor een betaalbare prijs.

Gebruik de Duurzame Energie Vergelijker om de verschillende groene stroomleveranciers met elkaar te vergelijken. Wij helpen u om het goedkoopste en meest duurzame aanbod van groene stroom te vinden die beschikbaar is op uw woonadres.

Veel mensen denken nog dat het overstappen naar een groene energiemaatschappij betekent dat hun maandelijkse energierekening zal gaan stijgen. Dat is eigenlijk gek, want het hoeft helemaal niet meer zo te zijn. Helemaal als u overstapt, kan een nieuwe groene energierekening fors lager zijn dan uw oude grijze energierekening.

Steeds meer mensen worden zich bewust van hun aandeel in de luchtvervuiling en milieuvervuiling. Terecht. Maar het is tegenwoordig heel makkelijk om een verschil te maken. Gelukkig geeft de energievergelijker van Echt-groene-stroom.nl niet alleen de goedkoopste groene stroom, maar ook de stroomleverancier die zich het beste inzet voor het milieu. U kunt bovenaan deze pagina direct echt groene stroom vergelijken.

Groene Energie Vergelijken: Vergelijk nu écht groene stroom

Wat is groene energie?

Groene energie is een snel groeiende markt en steeds populairder onder Nederlandse huishoudens. Steeds meer zien individuen, huishoudens, maar ook bedrijven en gemeenten de voordelen in van groene energie. Wilt u groene stroom vergelijken zodat u de groene stroomleverancier met de laagste prijzen kunt vinden? Gebruik dan onze Groene Stroom Vergelijker!

In de afgelopen jaren hebben steeds meer energieleveranciers zich aangepast aan de groeiende vraag van huishoudens naar groene stroom. Een aantal energiemaatschappijen zijn steeds groener geworden, waarvan sommigen zelfs ontzettend duurzaam zijn. Ze zetten zich in voor een beter milieu. U kunt daar gemakkelijk bij aansluiten.

Hoe kies ik voor duurzamer?

U kunt nog kiezen. Er zijn maatschappijen die duurzame elektriciteit leveren die 100% hernieuwbaar is. Dat is in Nederland groene elektriciteit die is opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Er zijn ook energiemaatschappijen die nog verbeterpunten hebben.

De Consumentenbond en Greenpeace doen elk jaar onderzoek naar hoe groen de energiemaatschappijen in Nederland eigenlijk zijn. Uit dit uitgebreide onderzoek komt naar voren dat er een aantal maatschappijen er met kop en schouders bovenuit steken.

Bent u op zoek naar een goedkoop en groen alternatief op uw stroomleverancier? Vul dan de groene energie vergelijker in. Dan krijgt u meteen een overzicht met de groene stroommaatschappijen met de prijzen die bij uw verbruik past. Lekker overzichtelijk dus.

Wat is groen gas?

Groen gas bestaat niet, wel gecompenseerd gas

In Nederland bestaat groen gas nog niet. Hoewel biogas bestaat en mogelijk is, wordt het nog weinig tot niet in het gasnet geleverd. Daarom compenseren echt groene energieaanbieders hun gas met investeringen in duurzaamheidsprojecten, zoals het planten van bomen.

In Nederland zit er bijvoorbeeld in Groningen een grote gasbel onder de grond, maar ook op andere plekken in het land. De Nederlandse huishoudens gebruiken gas nog veel om op te koken en om met de cv-ketel het water en het huis te verwarmen.

Gasverbruik verminderen

Omdat gas geen hernieuwbare energiebron is, is het beste wanneer u in de komende jaren uw best doet om uw gasverbruik te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door een elektrische fornuis te nemen, op een elektrische manier warm water te produceren in uw huis en uw huis elektrische te verwarmen.

Hoe zit het met gas bij energiemaatschappijen?

Energiemaatschappijen bieden ook gas aan, want veel huishoudens hebben een gecombineerde gas en elektriciteitsrekening. De meeste groene energieleveranciers compenseren het gas dat ze leveren. Bijvoorbeeld met een project in een ander land om bomen te planten en ontbossing tegen te gaan. Op deze manier compenseert u in uw energierekening het effect van uw gasgebruik op het milieu.

Groene energie goedkoper? Vaak wel!

Groene stroom wordt opgewekt uit hernieuwbare energie. Deze energie zal altijd beschikbaar blijven op aarde. Dit is zonne-energie, windenergie en waterkrachtenergie.

De installaties om deze groene stroom te genereren, zoals de windmolens en zonnepanelen, vergen wel een hoog investeringsbedrag. De productiekosten van groene energie zijn dus hoger. Daarom kan het zijn dat groene energie een tikkeltje duurder is dan grijze energie.

Windmolens op de noordzee

Aan de andere kant geven we als land veel geld uit aan milieuproblematiek en een schonere lucht. Deze bedragen worden echter niet doorberekend in de energierekeningen van grijze-energie, terwijl ze wel de veroorzaker zijn van de ongezonde lucht in Nederland.

Is stroom van hernieuwbare bronnen altijd duurder?

Groene energie is niet altijd duurder. Via bovenstaande groene energie vergelijker krijgt u een goed overzicht van de prijzen. Als u overstapt naar een andere maatschappij, kunt u vaak een korting krijgen op uw eerste jaarrekening. Dan kunt u opeens veel geld besparen. Door deze energietarieven te vergelijken, krijgt u een goed overzicht van alle prijzen. U zult in de groene stroom vergelijker zien dat groene stroom helemaal niet meer zoveel duurder is.

Wanneer u de prijzen van duurzame energie gaat vergelijken, kunt u besparen op uw gas en elektriciteitsrekening en tegelijkertijd het milieu een handje helpen.

Hoe kan ik de goedkoopste groene energie krijgen?

Met de groene stroom vergelijker van Echte-Groene-Stroom.nl kunt u eenvoudig de beste energietarieven vinden van de groene stroomleveranciers. U hoeft alleen uw adres en uw gas- en elektriciteitsverbruik in te vullen in de energievergelijker. Wij geven u dan de beste groene stroomprijzen die in uw regio beschikbaar zijn. Wij doen dus al het werk voor u! U hoeft alleen nog de beste energieleverancier te kiezen.

Welke tarieven zitten er in de groene stroom vergelijker?

Wij vergelijken de gas- en elektriciteitstarieven voor u van energiemaatschappijen die groene stroom aanbieden.

U kunt kiezen voor:

  • Gas & Elektra vergelijken
  • Alleen Elektra vergelijken

Zo kunt u hetgeen vergelijken wat u graag wilt vergelijken.

Verder vergelijken we verschillende soorten contracten:

Stap over op duurzame energie met de Groene Energievergelijker van Echte-Groene-Stroom.nl en begin vandaag nog met geld besparen en het milieu te helpen!

Groene stroom vergelijken is bij ons gratis, snel en ontzettend eenvoudig. U hoeft alleen uw adres en verbruik in te vullen om een duidelijk overzicht te krijgen van de goedkoopste energietarieven. Het is echt zo makkelijk. We hebben ook een pagina in het Engels gemaakt.

In sommige gevallen kunnen er ook stroomproducten tussenstaan van aanbieders die niet volledig duurzaam zijn. Onze vergelijker kiest dan alleen voor de duurzame energie producten van deze aanbieder. Wil je zeker weten dat je écht groene stroom hebt en je alleen verbinden aan een aanbieder die alleen maar groene stroomproducten levert? Kies dan in ieder geval voor een 100% duurzame energie aanbieder.

Voor zakelijke gebruikers

Bent u een zakelijk gebruiker? Op deze site kunt u zakelijke groene stroom vergelijken.

Scroll naar boven