Zakelijk écht groene stroom vergelijken – alleen stroom uit NL van duurzame bronnen

Als bedrijf wilt u in de eerste plaats uw kerntaken goed uitvoeren. U wilt een goede service leveren, uw klanten tevreden houden, winst maken en de kosten laag houden. Wit u tegelijkertijd ook uw verantwoordelijkheid nemen voor het milieu? Dan is een zakelijk groene stroomcontract zo afgesloten. Zakelijke groene stroom is niet altijd meer duurder!

Dit zijn een aantal groene zakelijke aanbieders met hun duurzaamheidsscores erbij. Hoe hoger, hoe beter. We voegen continu nieuwe aanbieders toe.

Pure Energie
10
Erg groen!
Vergelijk contracten
Budget Energie
8,1
Redelijk groen
Vergelijk contracten
Eneco
5,4
Nog niet groen
Vergelijk contracten

Zakelijke Groene Stroom Vergelijker

Zakelijk echt groene stroom vergelijking

Veel bedrijven willen hun verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving. Ze doen bijvoorbeeld mee aan sociale projecten, geven hun personeel de ruimte om vrijwilligerswerk te doen of kiezen voor groene stroom voor hun bedrijf.

De markt voor groene energie in Nederland is de laatste jaren hard aan het groeien. Dat is prachtig, want door de onderlinge concurrentie ontvangt de klant de beste prijzen. We hebben momenteel al het punt bereikt dat de prijzen van groene stroom niet altijd meer hoger zijn dan de prijzen van grijze stroom. Bovendien zijn er veel actietarieven en welkomstkortingen die de jaarrekening nog verder omlaag duwen.

En daar profiteert u als zakelijke klant van.

Uw zakelijke kosten zijn namelijk al hoog genoeg. Personeelskosten en huisvesting zijn de grootste kostenposten en deze stijgen de laatste jaren vooral. Toch wilt u uw verantwoordelijkheid nemen voor uw aandeel in de CO2-uitstoot. Gelukkig dalen de prijzen van groene stroom de laatste jaren. Daar kunt u gemakkelijk op aanhaken.

Het is dus goed om u te realiseren dat dit streven u geen hoge kosten zal opleveren. U kunt de beste zakelijke tarieven van groene stroom gemakkelijk met elkaar vergelijken met de Zakelijke Groene Stroom Vergelijker van Echt-Groene-Stroom.nl.

Bent u al een zakelijke klant van een energieleverancier die aan u groene stroom levert? Dan kunt u met de Zakelijke Groene Stroom Vergelijker eenvoudig het laagste groene energietarief vinden en gemakkelijk overstappen. Op deze manier kunt u de overheadkosten verlagen.

Goed idee, toch?

Het type zakelijke energiecontract is erg afhankelijk van uw verbruik. Ben u een grote zakelijke energie verbruiker, een klein of midden zakelijke gebruiker of een kleinverbruiker?

Vergeleken zakelijke aanbieders

De volgende zakelijke aanbieders zijn door WISE vergeleken op duurzaamheid met hun scores erachter. In een ander onderzoek zijn ook consumenten aanbieders vergeleken.

 • Energie VanOns 10,0
 • Om I nieuwe energie 10,0
 • Pure Energie 10,0
 • Greenchoice 8,3
 • Budget Energie 8,1
 • HVC Energie 8,0
 • Vattenfall (NUON) 6,5
 • DVEP Energie 6,2
 • DELTA 6,0
 • NLE 5,6
 • Eneco NieuweStroom 5,4
 • Hezelaer Energy 4,6
 • Energy Zero 4,4
 • Nieuw-Hollands Energiebedrijf 4,0
 • Clean Energy 4,0
 • Innova Energie 4,0
 • Fenor 4,0
 • DGB Energie 3,5
 • Endesa 3,2
 • Powerhouse 3,1
 • MAIN Energie 2,9
 • Total GP NL 2,9
 • Qwint 2,8
 • Schott Energy Control 2,7
 • Gazprom 2,7
 • Essent 2,6
 • Energyhouse 2,5
 • VanHelder 2,5
 • PZEM 2,3 

Kies dus voor zakelijke groene stroom. Met de Zakelijke Groene Stroom Vergelijker van Echt-Groene-Stroom.nl kunt u als zakelijke klant een overzicht krijgen van alle zakelijke energieprijzen van groene energieleveranciers.

Vergelijken zakelijke energieprijzen voor grootverbruikers

Wanneer u een elektriciteitsaansluiting heeft van meer dan 3×80 Ampère, of een gasmeter die groter is dan G25 met een doorlaatwaarde van meer dan 40m3 gas per uur, dan ben u een grootverbruiker.

Voor een grootverbruiker bieden we graag een offerte op maat voor een energiecontract met groene stroom. Wij zullen voor u offertes aanvragen bij verschillende groene energieleveranciers om voor u de beste prijs te regelen.

Wij zullen voor u onderhandelen. Wanneer de groene energieleveranciers zich realiseren dat u meerdere offertes aanvraagt en grootverbruiker bent, zullen ze met een goed voorstel komen.

U kunt vervolgens zelf kiezen welke energieleverancier u kiest. Kiest u voor de meest vooruitstrevende groene stroomleverancier of voor de laagste prijs voor groene stroom?

Neem contact met ons op met uw wensen. Wij helpen u graag.

Groene stroom vergelijken voor kleine tot middelgrote bedrijven

De vergelijkingstool voor de zakelijke markt is speciaal voor het MKB ontwikkelt. Het is dus geschikt voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. U vindt hier andere prijzen dan reguliere energieprijzen voor consumenten. Daarom is het belangrijk dat u als bedrijf een zakelijk contract afsluit.

Wanneer u een grootverbruiker van energie bent, zijn de prijzen van de Zakelijke Groene Stroom Vergelijker niet op u van toepassing. De grens ligt bij 3 x 80A.

Wilt u besparen op uw zakelijke energiekosten, maar ook groene stroom gebruiken? Stap dan vandaag nog over op de groene stroomleverancier met de laagste prijzen.

Kantoor aan huis: Een zakelijk of particulier energiecontract?

Een groen energiecontract voor zzp-ers

Werkt u vanuit huis als zzp-er of freelancer? Dan heeft u in principe het kantoor aan huis.

Hoe kunt u uw energierekening dan zo laag mogelijk maken? Is het mogelijk om een zakelijk contract af te sluiten? Dat hangt van een aantal aspecten af.

Veel zzp-ers die vanuit huis werken denken ten onrechte dat ze alle energiekosten in hun belastingaangifte kunnen aftrekken. Dat is namelijk niet het geval. Er zijn een aantal strenge voorwaarden wanneer u een kantoor aan huis heeft, ook wat betreft het afsluiten van een zakelijk contract. Dit wordt hieronder verder toegelicht.

Zelfstandige werkruimte

U kunt als bedrijf aan huis alleen een zakelijk energiecontract afsluiten als u een zelfstandige werkruimte aan huis heeft. Dit is een ruimte met een eigen ingang en toilet. Een zolder of werkkamer is dus niet voldoende. Het is goed dat u dit realiseert. Voor de meeste kleine bedrijfjes of voor de meeste zzp-ers is dit namelijk niet het geval.

Kleine energie verbruiker

Wanneer u als zzp-er of freelancer vanuit huis werkt, dan is uw verbruik waarschijnlijk erg klein. Wanneer u bijvoorbeeld thuis werkt of alleen op uw laptop, verbruikt u zeer weinig stroom. Bovendien heeft u dan vaak niet een apart kantoor met eigen ingang en toilet. Dit is anders dan wanneer u een bedrijfsruimte gebruikt waar kleine en/of grote machines staan.

De tarieven van een zakelijk energiecontract worden pas voordelig als er sprake is van een bepaald verbruik. Wanneer er tot 10.000 kWh stroom en 5000 m3 aan gas wordt verbruikt, bent u een kleinverbruiker en is een particulier contract vaak voordeliger dan een zakelijk contract.

Zakelijk energieverbruik

Het hangt af van het energieverbruik van het bedrijf aan huis of een particulier of zakelijk contact voordelig is. Particuliere energiecontracten kunnen voordeliger zijn dan zakelijke contracten, afhankelijk van het verbruik. Particuliere energiecontracten hebben vaak een maximum verbruik van kWh aan stroom en m3 aan gas. Wanneer u meer verbruikt dan dit maximum, kan een zakelijk contract voordeliger zijn.

Wat zijn de voorwaarden van specifiek een zakelijk contract?

De voorwaarden van particuliere energiecontracten kunnen voordeliger zijn dan de voorwaarden van zakelijke contracten. Om een voorbeeld te noemen: de wettelijke bedenktijd van 14 dagen geldt voor particulieren, maar niet voor zakelijke klanten. Een zakelijk contract mag daarnaast stilzwijgend worden verlengd. Bovendien is de boete bij het voortijdig opzeggen van een energiecontract bij een particulier contract een stuk lager dan bij een zakelijk contract. Dit zijn ook aspecten om in overweging te nemen.

De overweging tussen een zakelijk groene energiecontract of een particulier groene energiecontract zou echter moeten worden gebaseerd op de prijs. Daarom is de Zakelijke Groene Energie Vergelijker van Echt-Groene-Energie.nl zo’n handige tool. Kostenbesparing staat namelijk voorop in een bedrijf, maar sociaal bewust zijn en een milieubewuste bedrijfsvoering zijn ook een erg belangrijk aspecten. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een groen energiecontract.

Pure Energie
10
Erg groen!
Vergelijk contracten
Budget Energie
8,1
Redelijk groen
Vergelijk contracten
Eneco
5,4
Nog niet groen
Vergelijk contracten

Wat zijn de belastingtechnische aspecten van een energiecontract van een bedrijf aan huis?

Werkt u vanuit huis, heeft u een eigen werkruimte en heeft u een aanzienlijk verbruik in kWh aan stroom en/of in m3 aan gas? Als u dit kunt aantonen aan de Belastingdienst, kunt u de BTW van de energiekosten die u als ondernemer thuis maakt aftrekken in uw belastingaangifte. Dat dient u alleen het deel van je energiekosten te berekenen die je als ondernemer maakt. Dan heeft u er wel een nieuwe aftrekpost bij in uw aangifte.

Zakelijk of particulier contract?

De keuze voor een zakelijk of particulier energiecontract, hangt dus af van een aantal zaken, in volgorde van importantie:

 1. Heeft u echt een zelfstandige werkruimte met eigen ingang en toilet?
 2. Bent u een kleinverbruiker en zit je dus onder het minimum verbruik voor een zakelijke klant?

Wanneer u op vraag 1 ‘ja’ en op vraag 2 ‘nee’ antwoordt, dan kunt u het beste een zakelijk groene energiecontract afsluiten. Gebruik de Zakelijke Groene Energie Vergelijker om de beste prijs te vinden voor uw groene energie.

Wanneer u op vraag 1 ‘nee’ en op vraag 2 ‘ja’ antwoordt, dan kunt u het beste een particulier energiecontract afsluiten. Gebruik dan de reguliere Groene Energie Vergelijker om het laagste energietarief te vinden voor groene stroom aan huis.

Vergelijk particuliere écht groene stroom

Scroll naar boven