MKB Groene Energie: Stroom & Gas

Als zelfstandig ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (MKB) ligt uw focus op het voortstuwen van uw zaak: klanten behouden en aantrekken, kwalitatieve service bieden, omzet genereren en de kosten drukken. Toch wilt u, naast deze kernactiviteiten, ook maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen en een bijdrage leveren aan het milieu. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig en betaalbaar om voor uw bedrijf te kiezen voor zakelijk echt groene stroom.

Dit zijn een aantal groene zakelijke aanbieders met hun duurzaamheidsscores erbij. Hoe hoger, hoe beter. We voegen continu nieuwe aanbieders toe.

Pure Energie
10
Erg groen!
Vergelijk contracten
Budget Energie
8,1
Redelijk groen
Vergelijk contracten
Eneco
5,4
Nog niet groen
Vergelijk contracten

Vergelijk privé stroomaanbieders

Zakelijk echt groene stroom: wat zijn de voordelen?

Echt groene stroom komt uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, waterkracht of biomassa. Kiezen voor echt groene stroom binnen uw bedrijf betekent kiezen voor een duurzame toekomst en het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Bovendien is groene stroom voor de zakelijke markt in veel gevallen niet duurder dan grijze stroom – mede dankzij concurrerende tarieven en aantrekkelijke kortingen.

Welke aanbieders bieden echt groene stroom voor het MKB?

Om u een idee te geven van waar u uw echt groene stroom kunt inkopen, hebt u hier een overzicht van enkele aanbieders met hun respectievelijke duurzaamheidsscores. Let wel, deze scores zijn subjectief en kunnen veranderen, dus het is verstandig om zelf ook onderzoek te doen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Denk aan bedrijven als Energie VanOns en Pure Energie, die bekend staan om hun hoge mate van duurzaamheid.

Hoe vergelijkt u aanbieders van zakelijk echt groene stroom?

Het is van groot belang dat u als MKB’er een duidelijk beeld krijgt van alle beschikbare opties. Met een specialistische vergelijkingstool zoals de Zakelijke Groene Stroom Vergelijker van Echt-Groene-Stroom.nl, kunt u gemakkelijk diverse aanbieders naast elkaar leggen en de tarieven voor groene energie vergelijken. Zo betaalt u nooit te veel, terwijl u toch kiest voor een duurzame energievoorziening.

Het type contract voor uw verbruik

Afhankelijk van de grootte van uw onderneming, verschilt uw energiebehoefte. Bent u een grootverbruiker, met een hoog energieverbruik, dan zijn op maat gemaakte offertes een goede optie. Voor kleine tot middelgrote verbruikers kan de vergelijkingstool uitkomst bieden bij het zoeken naar het meest aantrekkelijke contract.

Kan een ZZP’er met kantoor aan huis ook zakelijk echt groene stroom afnemen?

Als ZZP’er met een kantoor aan huis zou u denken dat u misschien beter een particulier contract kunt nemen. Echter, als u een zelfstandige werkruimte hebt – met eigen ingang en sanitaire voorzieningen – en een significant gedeelte van uw stroomgebruik voor zakelijke doeleinden aan te merken is, kunt u overwegen zakelijk echt groene stroom af te nemen.

Belastingvoordeel voor ZZP’ers met zakelijk energiecontract

Een zakelijk energiecontract kan belastingtechnisch voordeliger uitpakken als u de energiekosten kunt scheiden in zakelijk en privé gebruik. De voor BTW-aftrekbare percentages voor uw zakelijke energieverbruik worden hierdoor interessant. Ga dit altijd goed na bij de Belastingdienst.

Conclusie: groene energie voor het MKB is een slimme keuze

Echt groene stroom is voor MKB’ers een haalbare, verantwoorde en vaak kosteneffectieve keuze. Met behulp van de juiste vergelijkingstool laat u zien dat uw bedrijf innovatief en maatschappelijk betrokken is terwijl u wellicht ook op de kosten bespaart. Als MKB’er heeft u dus alle reden om over te stappen op een zakelijk echt groen stroomcontract.

Neem vandaag nog de stap naar een duurzame toekomst en ga voor echt groene stroom.

Scroll naar boven