Vandebron Groene Stroom – Ervaringen, Reviews & Tarieven

Vandebron logo

Overweeg je overstappen naar Vandebron? Dat is altijd een goed idee. Met Vandebron weet je namelijk zeker dat je 100% groene stroom krijgt. Je kiest zelf de producent van windenergie of zonne-energie van Nederlandse bodem. Je weet dus precies hoe en waar je groene energie van Vandebron wordt geproduceerd.

Bijvoorbeeld:

  • Zonne-energie van zonnepanelen op het dak van de stal van Boer Bert uit Kamerik.
  • Windenergie van de windmolen op het terrein van Willem Prins en Hinke van der Meer uit Warns.

Lekker groen, maar ook super transparant. Dat is Vandebron.

Wil je overstappen naar een groene energieleverancier? Vergelijken loont! Vergelijk daarom de tarieven van verschillende groene stroomaanbieders.

Vandebron reviews & ervaringen – plaats zelf een review

Bij het plaatsen van een review ga je er akkoord mee dat we jouw gegevens verwerken & opslaan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review
Écht Groene Stroom
Average rating:  
 2 reviews
 by Jelle
Af en aan klant

Ik stap jaarlijks over naar de goedkoopste stroomaanbieder. Ik heb nooit problemen gehad met Vandebron. Ze zijn alleen niet elk jaar de goedkoopste.

 by kevin
slecht

Mijn facturen kloppen niet. De berekeningen komen niet overeen met wat op het blad staat, of ze kunnen niet rekenen of er is iets dubieus aan de hand. ... Lees meer

Overstappen naar Vandebron – Mijn ervaring

Ik heb voor groene stroom van Vandebron gekozen omdat ik 100% duurzame energie wilde.

Er zijn verschillende groene stroom aanbieders. Dus welke is de beste? In de vergelijkingstool van Echt Groene Stroom zag ik de beste groene stroom aanbieders van Nederland. En dan kun je meteen overstappen naar Vandebron om de lage tarieven van Vandebron.

Kies zelf de producent

Ik koos voor Vandebron, omdat je bij Vandebron zelf kunt kiezen uit een van de meer dan 200 groene stroomproducten. Dit zijn kleine ondernemers en boeren die op hun terrein ook zonnepanelen en windmolens hebben om groene stroom te produceren. De opgewekte stroom verkopen ze dan aan bijvoorbeeld Vandebron.

Dat zijn eigenlijk kleine wereldverbeteraars.

Ik krijg windenergie van Windpark Klokbekertocht in Swifterbant. Dit is een coöperatie van particuliere investeerders die samen zes windmolens exploiteren. Waaronder de stroom die ik verbruik.

Ik weet dus zeker dat de stroom die ik verbruik wordt geproduceerd door een van deze zes windmolens. Dat is heel direct en heel transparant. En dat vind ik belangrijk.

windmolen vandebron

Overzichtelijk dashboard

Vandebron heeft een zeer overzichtelijke online dashboard. Wanneer ik inlog, zie ik direct alle informatie die ik nodig heb. Dus mijn verbruik van de afgelopen jaren, kosten, facturen, enzovoort.

Maar elke maand krijg ik ook netjes een mailtje met daarin mijn verbruik van de afgelopen maand. Zo zie ik of ik netjes binnen mijn maandbedrag blijf.

Vandebron is heel goed in het gebruiken van innovatieve oplossingen. Zo kan ik overal gemakkelijk mijn verbruik zien zodat ik de beste keuzes kan maken. Hier zijn ze heel open en toegankelijk in.

Ze zijn eerlijk in mijn verbruik en doen hun best om mijn energieverbruik te beperken. Dat komt omdat Vandebron geen winstgevend energiebedrijf is, maar een groene energie aanbieder met een missie.

Krijg €100 korting bij Vandebron. Stap over via de persoonlijke vriendenkorting-link van een bestaande Vandebron klant. Dan ontvangen jullie beide € 100,- korting op je energierekening!

zonnepanelen vandebron

Vandebron gas

Stroom kan duurzaam worden geproduceerd door bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens. Maar gas is niet duurzaam. Gas komt van aardgas. Het opwekken en verbranden van gas is niet milieuvriendelijk en veroorzaakt aanzienlijke CO2-uitstoot. En de gasreserves raken eens op.

Je kunt dus beter zo weinig mogelijk gas gebruiken. Toch zijn veel huishoudens in Nederland nog afhankelijk van gas voor verwarming, warm water en koken.

Je kunt ook Vandebron gas afnemen. Ook dit gas is niet duurzaam. Daarom kiest Vandebron voor het meest duurzame alternatief: CO2 compensatie. Wanneer je gas afneemt bij Vandebron krijg je aardgas van Gasterra en wordt dit gas gecompenseerd door CO2 compensatie van de Gold Standard. Dit is het meest strenge keurmerk voor klimaatcompensatie.

Vandebron ondersteunt zes compensatieprojecten die zich richten op het terugdringen van CO2-uitstoot maar ook een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Ook hier kun je zelf kiezen welk project je steunt.

Bijvoorbeeld:

  • Het bosbehoud en verbouwen van cacao in het regenwoud van Ecuador, beheerd door Original Beans.
  • JustDiggit om de aarde groener en de planeet koeler te maken.
  • Bosbehoud en nieuwe bomen in Kikonda, Uganda.

Hoe wil jij je gasverbruik compenseren?

vandebron duurzame energie

Hoe groen is Vandebron?

Vandebron krijgt elk jaar weer een heel hoog cijfer in de onafhankelijke groene energie vergelijker. Alle stroom van Vandebron wordt duurzaam opgewerkt in Nederland. En daarnaast investeert Vandebron in duurzame CO2 compensatieprojecten.

Bij Vandebron heb je 100% groene stroom, altijd!

Ze willen volledig transparant zijn. Zo weet jij zeker dat jouw energie daadwerkelijk duurzaam wordt opgewekt in Nederland, en niet via allerlei constructies die helemaal niet duurzaam zijn. Dat is namelijk sjoemelstroom via allerlei certificaten. Vandebron is het tegenovergestelde van deze constructies met 100% groene stroom en volledige transparantie.

En dat is eigenlijk heel fijn.

Daarom kun je bij Vandebron kiezen uit een van de meer dan 200 energieproducenten van Nederlandse bodem.

Bij Vandebron bespaar je gemiddeld maar liefst 4 ton CO2-uitstoot per jaar! Ok, dat is dus evenveel als 28 keer (!!!) op en neer vliegen naar Londen.

En daarom is het zo belangrijk dat je een groene stroomleverancier kies.

Dynamisch energiecontract

Vandebron biedt als een van de eersten een dynamisch energiecontract aan. Daarmee betaal je de stroom marktprijs met een opslag. Dit kan zowel voor- als nadelen hebben. Je kunt (op het moment van schrijven) ook gewoon een ander contract zoals een vast- of flexibel contract afsluiten.

Vandebron tarieven

Bij Vandebron heb je groene stroom voor een eerlijke, lage prijs. Je betaalt namelijk niet mee aan de winst van het energiebedrijf, want ze gaan niet voor winst. Daardoor verdienen ze niet meer als jij meer verbruikt. Je maandelijkse kosten blijven dus laag en betaalbaar.

Wil jij misschien overstappen naar Vandebron?

Vergelijk Vandebron en andere aanbieders

Scroll naar boven