Essent

Essent Groene Stroom – Ervaringen, Reviews & Tarieven

Overweeg je overstappen naar Essent Groene Stroom? Kijk dan gerust eerst even verder naar andere energieleveranciers. Essent Groene Stroom is namelijk meestal niet zo duurzaam als je zou verwachten. Wanneer je echt een bijdrage wilt leveren aan een duurzame wereld, kun je beter kiezen voor andere groene stroomleveranciers.

In het jaarlijkse onafhankelijke Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers van Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE uit 2019 scoort Essent een flinke onvoldoende, namelijk een 4,6.

Daarmee is Essent één van de 18 (!) energieleveranciers met een onvoldoende voor groene stroom.

Dat is niet iets om trots op te zijn.

Wat is dus eigenlijk Essent groene stroom?

Essent reviews – plaats jouw eigen review / recentie

Maar eerst is het goed om de reviews en ervaringen van anderen met Essent groene stroom te lezen.

Bij het plaatsen van een review ga je er akkoord mee dat we jouw gegevens verwerken & opslaan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review
Écht Groene Stroom
Average rating:  
 0 reviews
windmolen in nederland

Overstappen naar Essent groene stroom

Wil je misschien Essent groene stroom afsluiten?

Weet dan wat je koopt.

Essent groene stroom is een schoolvoorbeeld van geen echte groene stroom. Dit is stroom die wordt ‘vergroend’ met groene stroomcertificaten uit het buitenland. Je betaalt dus eigenlijk voor een papiertje, maar er wordt gewoon grijze, vervuilende stroom opgewekt om in je energievraag te voorzien. Daarmee draag je dus niets bij aan een duurzamere wereld.

Behalve als je Essent DubbelGroen of het Essent Windstroom pakket neemt. Dit is Essent groene stroom, opgewekt door windmolens in Nederland.

Essent is sinds september 2019 onderdeel van E. ON, maar blijft op de Nederlandse markt actief als Essent.

Essent groene stroom

Essent profileert zich als een energieleverancier die altijd groene stroom levert. Maar let op: in het Essent groene stroom basispakket krijg je echte sjoemelstroom. Je betaalt voor groene stroom, maar Essent koopt certificaten en levert grijze stroom.

De groene stroom certificaten die Essent inkoopt, zijn gebaseerd op groene stroom geproduceerd door windmolens in het buitenland. Maar de duurzaam opgewekte stroom wordt nooit naar Nederland getransporteerd, alleen de papieren certificaten.

Essent Dubbelgroen en Essent WindStroom

Dit is 100% groene windstroom geproduceerd in Nederland en 100% groen gas, zo verkoopt Essent het.

Het groen gas van Essent is 90% gecompenseerd gas en 10% biogas. Hoe compenseert Essent je gasverbruik? Dit doen ze door middel van de Gold Standard keurmerk van het Wereldnatuurfonds.

blij met groene stroom

Hoe groen is Essent?

Essent groene stroom is dus niet zo groen als je denkt.

Een groot deel van de groene stroom die Essent levert, wordt opgewerkt door windmolens in andere Europese landen. Dit betekent vaak dat je te maken hebt met groene stroomcertificaten en dat je in werkelijkheid betaalt voor grijze stroom.

Dat is dus niet de weg naar een duurzamere wereld.

Je kunt ook kiezen voor groene stroom van Nederlandse wind. Dan kies je voor DubbelGroen van Essent. Je betaalt iets meer, maar krijgt dan 100% groene stroom van Nederlandse windmolens. En dan krijg je “100% groen gas”. 90% van de CO2-uitstoot van het gas dat je gebruikt wordt gecompenseerd en 10% komt uit biogas.

Om beter te scoren, zou Essent duurzame energie moeten inkopen bij de bron, en niet via certificaten in het buitenland.

Kortom: Wil je echt groene stroom van Essent? Dan kun je beter kiezen voor Essent DubbelGroen. Maar wil je écht groene stroom en een positieve bijdrage leven aan duurzaamheid in Nederland? Kies dan voor een échte groene energieleverancier, zoals Pure Energie of Vandebron.

Essent zakelijke groene stroom

Essent zakelijke groene stroom scoort een nóg lager cijfer in het Onderzoek Duurzaamheid Nederlandse Stroomleveranciers, namelijk een 3,5. Ook dit lage cijfer wordt bepaald doordat Essent groene stroom 100% van de ‘groene stroom’ inkoopt in andere Europese landen door middel van groene stroomcertificaten. Bij Essent zakelijke groene stroom betaal je voor 100% grijze stroom.

Essent groene stroom tarieven

Als je overweegt om over te stappen naar Essent groene stroom, wil je natuurlijk wel weten wat de Essent tarieven voor groene stroom zijn.

Vergelijk Essent en andere aanbieders

Scroll naar boven