Groene Energie uit Nederland – Vergelijk aanbieders

Groene stroom Nederland percentage groeiend (55% in 2023)

Nederland zet zich steeds sterker in voor duurzame energie. In 2023 was maar liefst 55% van de Nederlandse elektriciteit afkomstig uit duurzame bronnen.

Deze indrukwekkende toename is een teken van de groeiende bewustwording en het streven naar een schonere energietoekomst.

Maar het is nog niet genoeg. Er zijn nog genoeg aanbieders die sjoemelstroom leveren en met één simpele overstap krijg je de groenste stroom en een lage prijs.

Groenere stroom dankzij zonnepanelen en wind

Een belangrijke pijler binnen de groene energierevolutie in Nederland is de opkomst van zonnepanelen en windenergie.

Particulieren en bedrijven investeren massaal in deze vorm van hernieuwbare energie. Door de kracht van de zon om te zetten in elektriciteit, dragen zonnepanelen bij aan het vergroten van het aandeel groene stroom en verminderen ze de afhankelijkheid van niet-duurzame bronnen.

Groene stroom vergelijken

Het vergelijken van groene stroomaanbieders is essentieel om ervoor te zorgen dat je écht groene energie afneemt.

Met de onderstaande vergelijker van echt-groene-stroom.nl krijg je inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestaties van verschillende aanbieders, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw groene principes.

Groene stroom leveranciers

Op de aanbiederspagina van echt-groene-stroom.nl vind je een overzicht van groene stroomleveranciers die zich écht inzetten voor duurzaamheid. Deze aanbieders investeren in lokale groene energiebronnen en dragen zo bij aan een schonere en meer duurzame toekomst.

Groene stroom Essent: niet altijd zo groen

Hoewel Essent groene stroom aanbiedt, is het belangrijk om kritisch te kijken naar de herkomst van hun energie. Niet alle bronnen zijn even duurzaam, en het verdient aanbeveling om goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt.

Vattenfall Groene Stroom: Duurder, maar niet altijd groen

Hoewel Vattenfall zich profileert als aanbieder van groene stroom, is het belangrijk te weten dat niet al hun stroombronnen even duurzaam zijn.

Het prijskaartje van Vattenfall’s groene stroom kan hoger zijn, maar het is cruciaal om te onderzoeken of deze hogere kosten ook daadwerkelijk samengaan met een groenere energieproductie. Ze krijgen namelijk een lage duurzaamheidsscore op het moment van schrijven (2023).

Groene energie voorbeelden: Inspiratie voor een duurzame toekomst

Groene energie komt in vele vormen. Van windmolens die majestueus draaien op de horizon tot innovatieve waterkrachtcentrales die gebruikmaken van natuurlijke stromingen (wist je bijvoorbeeld dat Nederland een grote elektriciteitskabel naar Noorwegen heeft lopen?).

Voorbeelden van groene energieprojecten inspireren en tonen de veelzijdigheid van duurzame oplossingen.

Wat is groene stroom?

Groene stroom, ook wel duurzame energie genoemd, is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen, zoals zon, wind, water en biomassa. Het gebruik van groene stroom draagt bij aan een verminderde CO2-uitstoot en een vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

In kleine mate wordt er tegenwoordig ook groen gas aangeboden door aanbieders waardoor je geen CO2-gecompenseerd gas hoeft af te sluiten.

Kortom, met een groeiend percentage groene stroom, de opkomst van zonnepanelen, transparante vergelijkingsmogelijkheden en een groeiend aantal écht groene stroomleveranciers, heeft Nederland de wind in de zeilen op weg naar een duurzamere toekomst.

Het is aan ons als consumenten om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan deze positieve ontwikkelingen.

Scroll naar boven