Maak een impact met zoeken: Search For Trees zoekmachine

In een wereld waar elke Google-zoekopdracht gelijkstaat aan minstens een kilometer autorijden en het internet bijdraagt aan bijna 4% van de wereldwijde CO2-uitstoot, is het tijd om bewust te worden van de ecologische voetafdruk van onze online activiteiten.

Maar wat als je een positieve bijdrage zou kunnen leveren terwijl je simpelweg aan het browsen bent? Dat is precies wat Search For Trees mogelijk maakt – een zoekmachine die niet alleen kwalitatieve zoekresultaten oplevert, maar ook een verschil maakt voor het milieu.

Search For Trees zoekmachine plant gratis bomen bij online zoeken

De duurzame zoekoplossing

Search For Trees, biedt gebruikers de kans om milieubewust(er) te zoeken. Terwijl je je normale zoekopdrachten uitvoert, draag je bij aan herbebossingsprojecten in Afrika. Het is een innovatieve benadering waarbij je niet alleen krijgt wat je zoekt, maar ook meehelpt aan een groenere planeet.

Hoe werkt het?

  1. Bezoek Search For Trees.
  2. Voer je gebruikelijke zoekopdrachten uit.
  3. Zie hoe je persoonlijke boomteller toeneemt door de live statistiekenpagina te raadplegen.
Zoek zoals je huidige zoekmachine

Maak een verschil – 60% van de inkomsten naar bomen

Met meer dan 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot als gevolg van ontbossing, is het van essentieel belang om actie te ondernemen. Search For Trees verbindt zich ertoe om 60% van de advertentie-inkomsten rechtstreeks te investeren in boomplantprojecten. Door simpelweg online te zijn, draag je bij aan het verminderen van ontbossing en het herstellen van de natuur.

Duurzame voedselbossen voor Afrika

Search For Trees ondersteunt Trees for the Future (TREES) in hun missie om duurzame voedselbossen te creëren voor lokale boeren in Afrika. Bomen spelen een essentiële rol in het behoud van grondwater, bodemnutriënten en bescherming van het land tegen erosie. Door landbouw en natuurherstel samen te brengen, wordt de drang om bomen te kappen aanzienlijk verminderd.

Een unieke aanpak

Hoewel er andere zoekmachines zijn die bomen planten, onderscheidt Search For Trees zich door Google als primaire zoekmachine te gebruiken en volledige integratie te bieden met alle browsers en iPhones. Bovendien is de zoekmachine transparant over haar inkomsten, met financiële rapporten die voor iedereen toegankelijk zijn. “Als alle Nederlandse internetgebruikers voortaan Search For Trees gebruiken, zou dit een aanzienlijke positieve impact hebben op wereldwijde herbebossing.”

Dus, waarom niet bewust zoeken en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst? Met Search For Trees maak je van je dagelijkse zoekopdrachten een krachtig middel voor positieve verandering. Ga groen, zoek groen!

Scroll naar boven