Energiecollectief en de kracht van collectieve inkoop – voordeel of niet?

Wat is collectieve inkoop van energie?

Een energiecollectief, ook wel bekend als collectieve inkoop energie, is een samenwerking van consumenten die gezamenlijk energie inkopen om zo voordelige tarieven te verkrijgen.

Dit concept wordt vaak toegepast om groepskortingen te realiseren en de energierekening voor deelnemers te verlagen. Het idee achter een energiecollectief is om de kracht van vele consumenten te bundelen en op die manier gunstige voorwaarden te bedingen bij energieleveranciers.

Vergelijk direct lage prijzen
Een lage prijs zonder collectief en mét groene stroom

Consumentenbond en collectieve Inkoop

De Consumentenbond speelt vaak een rol bij het organiseren van collectieve inkoopacties voor energie. Door de belangen van consumenten te behartigen, streven ze ernaar deelnemers gunstige tarieven en voorwaarden te bieden.

Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat het succes van een collectieve inkoopactie niet alleen afhangt van de kortingen, maar ook van de duurzaamheid van de aangeboden energie. En die waren in het verleden vaak niet de belangrijkste factor bij inkoop.

Zo kun je “groene stroom” krijgen terwijl het gewoon sjoemelstroom is.

Duurzaamheid in energiecollectieven

Opmerkelijk is dat veel energiecollectieven zich richten op prijsvoordeel, maar er weinig zijn die exclusief zich op groene stroom richten.

Bij echt-groene-stroom.nl begrijpen we het belang van duurzaamheid. We bieden geen energiecollectief, maar wel alle tools om ervoor te zorgen dat jij ook een lage prijs én groene stroom krijgt.

Daarom adviseren we consumenten om regelmatig te vergelijken via onze website en gebruik te maken van onze gratis contractwekker. Deze dienst waarschuwt wanneer het tijd is om over te stappen naar een nieuw duurzaam energiecontract.

Waarom vergelijken bij echt-groene-stroom.nl?

 1. Écht Groene Stroom:
  • Ontdek aanbieders die exclusief écht groene stroom leveren, waardoor u bijdraagt aan een duurzamere wereld.
 2. Regelmatig Vergelijken:
  • Vergelijk regelmatig uw energiecontract om altijd te profiteren van de beste tarieven en voorwaarden.
 3. Gratis Contractwekker:
  • Maak gebruik van onze gratis contractwekker om op de hoogte te blijven wanneer je contract (bijna) afloopt.
 4. Langer zekerheid:
  • Voor wie meer zekerheid wil, is het mogelijk om een vast tarief af te sluiten voor meerdere jaren. Je hoeft alleen “vast tarief” in de vergelijker te selecteren.

Hoe werkt de contractwekker?

 1. Aanmelden:
  • Registreer eenvoudig uw gegevens op onze website.
 2. Voorkeuren Instellen:
  • Stel uw voorkeuren in voor duurzaamheid en type energiecontract.
 3. Gratis Waarschuwingen Ontvangen:
  • Ontvang gratis waarschuwingen wanneer het tijd is om over te stappen naar een beter en groener energiecontract.

Kies voor duurzaam én voordelig

Een energiecollectief kan een krachtig middel zijn om prijsvoordelen te behalen, maar let ook op de duurzaamheid van de aangeboden energie.

Bij echt-groene-stroom.nl streven we ernaar u te voorzien van écht groene en betaalbare energieopties. Wij bieden weliswaar geen collectief aan, maar wil de mogelijkheid om zelf lage tarieven uit te kiezen.

Neem de controle over uw energiekeuzes en maak gebruik van onze tools om regelmatig te vergelijken en over te stappen naar een duurzamere toekomst.

Vergelijk direct lage prijzen
Een lage prijs zonder collectief en mét groene stroom

Scroll naar boven